Logotip de Adolescents.cat

Què és la síndrome FOMO, la sensació que cada dia afecta més adolescents?

per Redacció, el 26 de juliol de 2021 a les 12:44
De mitjana, es calcula que ens passem gairebé més de dues hores al dia a les xarxes socials. De fet, aquestes plataformes s'han convertit en una eina de comunicació i interacció gairebé imprescindible.

Això ha fet que cada dia apareguin més trastorns associats a l'ús d'aquestes tecnologies, sobretot entre les persones joves. Un d'ells és el conegut com a síndrome FOMO, fear of missing out. Com el seu nom indica, aquesta afectació fa referència a la por de sentir que ens estem perdent experiències, i en definitiva, a la por a ser exclosos. Les persones que pateixen aquesta síndrome tenen la sensació que la gent del seu entorn viu històries molt més emocionants que la seva i té una vida més plena.

Evidentment tots i totes hem tingut aquesta sensació alguna vegada, el problema arriba quan aquest sentiment és constant i ens crea ansietat. Els experts d'Una Menta Maravillosa posen aquest exemple: imagina que estàs tranquil·la a casa un dissabte a la nit mirant una bona peli o tenint una bona conversa. Et connectes a Instagram i veus que gent de la teva classe està sopant en un restaurant. Això et fa sentir angoixat i fa que ja no puguis gaudir del moment que estaves experimentant.

Doncs bé, si aquesta situació es repeteix sovint, podries patir la síndrome FOMO. Cal dir que aquest exemple es tracta només d'una generalització, per tant, si sospites que tens aquesta afectació, el millor és que demanis ajuda a un/a professional.

Altres símptomes associats a la síndrome FOMO són:
 Dedicar molt temps a les xarxes socials
 Estar mirant constantment Instagram, TikTok...fins i tot durant els dinars, mentre fas altres activitats, etc.
 Sentir la necessitat de pujar imatges a les xarxes socials per mostrar l'experiència que estàs vivint.
 Sentir ansietat quan veus les publicacions d'altres persones i irritar-te amb facilitat.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: