Logotip de Adolescents.cat

Així és la nova manera de guanyar diners dels influencers: què en penses?

per Redacció, el 26 de juliol de 2021 a les 09:29
T'imagines poder decidir el que fan o deixen de fer els influencers que segueixes? És el que permet la nova aplicació NewNew, en la qual els usuaris paguen per poder votar en enquestes i controlar les decisions del dia a dia del seu influencer preferit. I no és l'única novetat! Una altra plataforma, aquesta anomenada PearPop, s'ha guanyat el seu espai en el sector en permetre que els fans paguin per interactuar amb els seus ídols a les xarxes socials.

I això vol dir que, per exemple, una estrella d'Instagram deixi un comentari en una de les seves publicacions per 200 euros o que faci un "m'agrada" al vídeo del seu fan per una quantitat determinada.

Què és el que porta els influencers a buscar noves vies d'ingressos?

 
Segons Ferran Lalueza, professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya, una de les raons és que els grans influencers estan adquirint consciència que el seu atractiu per a les marques té data de caducitat. Encara que inicialment eren creïbles per als seus seguidors perquè no tenien dependència econòmica de les marques que promocionaven, "en els darrers anys aquest escenari ha canviat radicalment i avui la professionalització absoluta és la tònica general. Això fa que els seus continguts ja siguin percebuts com a publicitat".

A més, per mantenir l'atenció dels seus seguidors en un entorn cada vegada més competitiu, "els influencers tendeixen sovint a caure en una espiral transgressora que els porta a compartir continguts cada vegada més provocatius i polèmics".

Per la seva banda, Silvia Martínez, directora del màster universitari de Social Media: Gestió i Estratègia de la UOC, afegeix una altra possible raó per la qual els influencers exploren altres vies d'ingressos, i és que veuen com deixen de tenir el control absolut de la seva activitat i el seu abast "ja que l'algorisme (en molts casos canviant) que les mateixes plataformes apliquen pot condicionar la visibilitat i les interaccions que generen els seus continguts", la qual cosa afecta directament els seus ingressos.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: