Logotip de Adolescents.cat

Què és la «malaltia de l'amor» i quins són els seus símptomes?

per Redacció, el 19 de juliol de 2021 a les 14:59
El cor accelerat, suor, nerviosisme... Aquests són només alguns dels símptomes de la limerencia, la "malaltia de l'amor". Un estat que molta gent experimenta algun cop al llarg de la seva vida, segons expliquen diversos experts a The Business Insider.

La limerencia va ser descrita per primera vegada el 1979 per la psicòloga Dorothy Tennov i segons el diccionari de New Oxford aquesta és la seva definició: "És l'estat d'estar obsessionat amb una altra persona, típicament experimentat de forma involuntària i caracteritzat per un fort desig de reciprocitat".


La limerencia, doncs, és una "versió patològica de l'amor" que es dóna quan els sentiments són tan intensos que deriven en pensaments obsessius i en fantasies irracionals.

nervous the bold and the beautiful GIF by CBS


La "malaltia de l'amor" sol donar-se en situacions complicades o en relacions difícils les quals poden arribar a provocar una "necessitat desesperada de ser correspostos", segons expliquen els psicòlegs.

Si l'obsessió no desapareix i va a més, els psicòlegs recomanen parlar-ho amb la família i amics i demanar l'ajuda d'un expert. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: