Logotip de Adolescents.cat

5 curioses raons que poden fer que algú s'enamori de tu

per Redacció, el 19 de juliol de 2021 a les 14:56
Les nostres hormones, l'olor que desprenem i fins i tot la nostra manera de gesticular poden fer que algú s'enamori de nosaltres o, almenys, que senti atracció. Així ho assenyalen diversos estudis científics sobre les relacions humanes. Us portem algunes de les raons més curioses que ha descobert la ciència sobre els factors que poden generar atracció i que recull Business Insider:

 


Versió sense playbuzz:

Si t'assembles al seu pare o la seva mare
Sí, sona estrany, però el psicòleg de la Universitat de St. Andrews, David Perrett, va descobrir que algunes persones tenen tendència a sentir-se atretes per individus similars al seu pare o a la seva mare (mateix color d'ulls, alçada...). Aquest fet es podria deure a un fenomen conegut com a "empremta sexual positiva" el qual és freqüent en algunes espècies animals i fa que busquem en la nostra parella característiques similars a les de les persones que ens han cuidat, és a dir, els nostres pares.

Si mantens la cita (literalment) calenta
El psicòleg John Bargh va voler esbrinar si el tipus de beguda que es consumia durant una cita tenia alguna mena d'efecte en la percepció que ens emportàvem de l'altra persona. Resultat? Els participants de l'experiment que havien optat per begudes calentes, com ara cafè, van mostrar una major atracció cap a la seva cita que aquells que havien escollit un refresc. Segons l'expert, això es deu al fet que l'escalfor ens fa sentir més còmodes i relaxats i, per tant, estem més receptius.

Si toques algun instrument
Sempre s'ha dit que tocar en un grup de música és sinònim de lligar més. Doncs bé, sembla que la dita popular és més certa del que potser creiem. Un estudi realitzat a França i en què hi van participar 300 persones va descobrir que ambdós sexes, especialment les dones, mostraven major atracció cap als músics que no pas cap a aquells que no ho eren. Per arribar a aquesta conclusió, els científics van contractar diverses persones perquè intentessin lligar amb altres pel carrer. A unes els van donar la funda d'una guitarra i a les altres no. Les que duien l'instrument van aconseguir més números de telèfon que els que no el portaven.

Si gesticules bastant amb les mans
Una investigació duta a terme el 2016 va analitzar els gestos d'homes i dones durant diverses sessions de cites ràpides. Els resultats van mostrar que les persones expressives i que gesticulaven tenien el doble de possibilitats d'aconseguir una segona cita que aquelles que no ho feien. Segons els investigadors, moure les mans i els braços mentre es parla transmet confiança i seguretat, dos factors que solem buscar en la nostra parella.

Si tens un gos
Tenir un gos també augmenta les probabilitats de lligar segons un estudi de la Universitat de Michigan. I és que, d'acord amb la investigació, tendim a sentir una major atracció cap a les persones que tenen un animal de companyia. El motiu? Associem el fet de tenir una mascota a afecte i compromís.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: