Logotip de Adolescents.cat

El colpidor missatge d'un futbolista contra el racisme

per Redacció, el 19 de juliol de 2021 a les 06:00


Bukayo Saka, de 19 anys, és un jugador de futbol que el passat 11 de juliol va disputar la final de l'Eurocopa 2020 amb la seva selecció, Anglaterra. Finalment, va ser Itàlia, amb qui s'enfrontaven, que va guanyar el partit a penals. Saka, de fet, va ser qui va xutar l'últim, que va fallar i va fer perdre la competició al seu equip. Sancho i Rashford, també anglesos, van xutar els altres dos. 

Els tres jugadors, un cop perduda la competició, han estat víctimes d'un allau d'agressions a través de xarxes. Què tenen en comú? Cap dels tres jugadors és blanc. 


Saka ha publicat avui un emotiu missatge a xarxes socials on agraïa el suport a la seva família i a tots els jugadors de l'equip anglès pel mal tràngol que ha passat aquests dies. El jugador assenyala, però, el perill de les actituds racistes en l'esport: "No hi ha lloc per l'odi de cap tipus. A la gran majoria de persones que denuncien aquests missatges i combaten l'odi amb l'amabilitat dels uns cap als altres, guanyarem. L'amor sempre guanya."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de God’s Child 😇 (@bukayosaka87)



Marcus Rashford també ha patit racisme aquests dies, entre elles, la intervenció d'un mural que l'homenatja al seu poble. Tot i així, la pintura ha estat coberta amb missatges positius cap al jugador. Rashford va fer públic el seu agraïment a xarxes amb un post. 

Les múltiples agressions després de la final de l'Eurocopa han acabat amb quatre detinguts. El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, les ha condemnat, i el capità de la selecció anglesa, Harry Kane, ha donat suport als seus companys: "No sou fans d'Anglaterra i no us volem".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: