Logotip de Adolescents.cat

El Govern imposa el toc de queda a més municipis

per Bernat Surroca, el 15 de juliol de 2021 a les 13:53
El toc de queda no durarà només una setmana. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha dit que espera que el TSJC tingui en compte els criteris de salut per avalar el toc de queda, i no pas la sentència del Tribunal Constitucional.

Plaja ha confirmat que ja s'ha demanat a la justícia l'aplicació de la mesura, que afecta finalment 161 municipis, tres més que ahir Altafulla, Caldes d'Estrac i Santa Cristina d'Aro-. La xifra final de municipis afectats pel toc de queda serà la que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un cop rebi l'aval del TSJC. Per tant, no es descarta que augmenti aquesta llista. 


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha detallat els criteris per adoptar el toc de queda. Bàsicament, s'aplica en els municipis de més de 5.000 persones i amb un nivell d'incidència de 400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Això és una incidència acumulada molt alta, que triplica el nivell de "alt risc", que se situa en els 125 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies. Argimon ha admès que si s'hagués fixat com a llindar els 125 casos, caldria confinar tot Catalunya i el TSJC no ho hauria acceptat. "Prenen una mesura quirúrgica", ha insistit el conseller. 

Noves mesures en vigor a l'espera del toc de queda


Aquest dijous han entrat en vigor les restriccions adoptades pel Govern dilluns i que van rebre ahir l'aval del TSJC. Des d'aquest matí les reunions estan limitades a 10 persones com a màxim, tota l'activitat ha de tancar a les 00.30h i s'ha de restringir l'accés a parcs i platges, així com aquells espais públics on hi poden haver aglomeracions. Tot plegat, a l'espera del que decideixi la justícia sobre el toc de queda sol·licitat ahir pel Govern. Serà un confiament nocturn entre la 1h i les 6h, que afectarà 158 municipis, per mirar de frenar l'explosió de contagis de coronavirus que viu Catalunya des de ja fa dies.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: