Logotip de Adolescents.cat

Què se sap sobre la variant Lambda, l'última mutació del coronavirus?

per I.M., el 13 de juliol de 2021 a les 11:46
Els virus canvien i muten amb el pas del temps, ho hem pogut comprovar amb el SarS-CoV-2. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha identificat una nova variant del coronavirus: la Lambda. 

Originària del Perú i amb gran afectació, la nova variant ja s'ha detectat a l'estat espanyol. El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries assenyala que la Lambda s'ha localitzat en un brot a Cantàbria, que afecta 90 casos.


Menys de l'1% dels casos que es detecten són d'aquesta varietat, però l'OMS ja l'ha catalogat d'interès. Només les variants que poden tenir un impacte en la situació epidemiològica rellevant, o aquelles per a les quals hi ha indicis d'un increment ràpid en la transmissibilitat són catalogades com a variants d'interès

Les vacunes que se'ns administren ajuden a prevenir aquesta variant? "Presenta mutacions que podrien ajudar-la a evadir la neutralització per anticossos", explica el científic peruà Pablo Tsukayama en un fil de Twitter. Ara per ara, però, no hi ha gaire informació sobre aquesta nova variant.



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: