Logotip de Adolescents.cat

5 coses que li passen al nostre cos quan ens enamorem

per Redacció, el 24 de juny de 2021 a les 12:50
Diuen que l'amor ens transforma i no és cap mentida. Quan ens enamorem el nostre cos experimenta desenes de canvis i això fa que ens comportem d'una manera diferent. Aquí en teniu alguns exemples:

 


Versió sense playbuzz:


Estem més sensibles
Quan estem enamorats podem experimentar una sensació similar a la de quan anem beguts, segons un estudi dut a terme el 2015. Això es deu a l'oxitocina, "l'hormona de l'amor". Quan els seus nivells augmenten, la confiança en nosaltres mateixos sol créixer, però també l'agressivitat, igual que sol passar quan hem begut alcohol.

Ens costa més concentrar-nos
Quan estem enamorats d'algú ens costa concentrar-nos i realitzar tasques que requereixin atenció. El motiu? Segons explica el psicòleg Henk van Steenbergen, es deu al fet que "destinem gran part dels nostres recursos cognitius en pensar en la persona que estimem".

El ritme dels nostres batecs canvia
Sembla tret d'una novel·la romàntica, però és cert: la ciència ha demostrat que quan estem enamorats, els batecs del nostre cor se sincronitzen amb els de la nostra parella i van a la mateixa velocitat.

La nostra veu es transforma
Diversos estudis científics apunten que quan estem enamorats tendim a "imitar" el to de veu de la nostra parella encara que no ens n'adonem. Adoptem aquest comportament per comunicar el nostre afecte a la persona que ens agrada i transmetre-li la sensació que estem compenetrats.

Les pupil·les es dilaten
Alguns estudis científics assenyalen que la dilatació de les pupil·les està relacionada amb estats emocionals intensos, com per exemple l'enamorament.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: