Logotip de Adolescents.cat

Adolescents i joves seran els que tindran més seqüeles en la salut mental per la covid

per Redacció, el 26 de juny de 2021 a les 06:00
 Els adolescents i els joves, així com la gent gran, seran els que tindran més seqüeles en la salut mental derivades de la covid-19. Així ho ha alertat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Pel que fa a la gent jove i noves generacions, s'ha estudiat que sovint s'han sentit "incompresos" des de l'inici de la pandèmia. En aquest sentit, Argimon considera que calen accions destinades a la "recuperació" emocional dels adolescents.


El conseller subratlla que la pandèmia ha impactat de forma "indubtable" en el conjunt de la societat, i que a partir de l'experiència s'ha d'aprofitar els "aprenentatges i lliçons" que ha deixat per "enfortir el sistema de salut".

La salut mental, prioritat 

 


Pel que fa a les prioritats, Argimon deixa clar que una de les més importants és la salut mental, però també anticipa altres actuacions que s'aniran implementant des del Govern. És el cas del reforç d'equips d'atenció primària, la posada en marxa del pla de prevenció del suïcidi, la potenciació de les intervencions domiciliàries, i també el desenvolupament de les alternatives a les hospitalitzacions tradicionals. Finalment ha afegit que es crearà una agència integrada social i sanitària, per incrementar l'atenció a les residències; i també es treballarà per afavorir el retorn d'aquells professionals de la medicina i la infermeria que han marxat a treballar fora de Catalunya.
 
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: