Logotip de Adolescents.cat

Sou dels que necessiteu tapar-vos per dormir encara que faci calor? Aquest és el motiu

per Redacció, el 21 de juny de 2021 a les 12:29
Sou d'aquelles persones que necessiteu tapar-vos sí o sí per dormir encara que faci calor de ple estiu? Doncs té una explicació científica.

Segons assenyala el doctor Francisco Javier Puertas a Verne, quan anem al llit la nostra temperatura corporal acostuma a disminuir unes dècimes i això fa que tinguem certa sensació de fred. Així doncs l'explicació sobre per què necessitem tapar-nos (o no) es troba en la nostra temperatura corporal i no en la temperatura ambiental.


"Depèn del nostre metabolisme, entre altres factors. L'excés de pes, per exemple, dificulta la regulació de la temperatura corporal", explica el doctor al mitjà citat.

A més a més, segons l'expert un altre factor que influeix són els nostres costums. Així doncs, si habitualment ens tapem quan som al llit, se'ns farà molt difícil agafar el son quan no ho fem. I és que, dormir "també té una part de ritual", assegura el doctor. I vosaltres sou dels que necessiteu tapar-vos?


happy dog GIF
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: