Logotip de Adolescents.cat

5 coses sobre el sexe i el plaer que s'han descobert en estudis

per Redacció, el 18 de juny de 2021 a les 10:47
Al llarg dels anys s'han fet moltes investigacions sobre el sexe i les relacions, la majoria d'elles relacionades amb el plaer femení, el gran oblidat durant dècades. Avui hem volgut recopilar algunes de les dades que s'han descobert arran d'aquests estudis. Quines coneixíeu? 


 

Versió sense playbuzz
L'heterosexualitat, un mite? 
Segons un estudi publicat a la revista Journal of personality and social psychology l'heterosexualitat com a tal no existeix. És a dir, d'acord amb el científic, Ritch Savin-Williams, líder de la investigació no hi ha cap persona que pugui dir que és "completament heterosexual".Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van analitzar les respostes fisiològiques que tenien homes i dones en visualitzar diferent tipus de material eròtic. Després d'examinar els resultats, el grup de científics va observar que tots els participants havien expressat desig sexual a través de la dilatació de les pupil·les mentre veien com persones del seu mateix sexe tenien relacions. 

Cada quant ens masturbem?
Segons recull el Huffington Post, la freqüència de masturbació en parella augmenta amb l'edat i en canvi, disminueix la masturbació individual. Un 64% de les noies de 20 a 30 anys es toquen en solitari almenys un cop per setmana, una xifra que cau fins al 30% entre les dones de 41 a 50 anys. Pel que fa als homes, es masturben una mitjana de 156 vegades a l'any, unes tres vegades per setmana, sobretot els joves. 

La tècnica que proporciona més plaer 
Hi ha tècniques o postures que, en general, ens donin més plaer que d'altres? Segons un estudi dut a terme als Estats Units per l'empresa OMGYes, sí. La investigació, en què hi han participat més de 3.000 dones, revela que hi ha pràctiques que ajuden a arribar a l'orgasme més fàcilment. Una d'elles és la coneguda com "la pesca". Un 87,5% dels enquestats van afirmar que aquesta tècnica és una de les que més plaer els proporcionava. Consisteix a girar o elevar la pelvis per a trobar una posició en la qual la joguina, el penis o els dits contactin amb el punt G de manera directa. 

La funció menys coneguda del clítoris 
Durant molts anys s'ha cregut que l'única funció del clítoris era aportar plaer. Ara bé, és 100% certa aquesta afirmació? Segons una nova investigació duta a terme al Regne Unit, no. Els científics que han participat en l'estudi han descobert que el clítoris té també un objectiu reproductiu. Els resultats de l'informe mostren que l'excitació de les dones activa el seu cervell per a produir diversos canvis físics que faciliten la fecundació. Entre aquests canvis destaquen un augment del flux sanguini, de la lubricació i de la temperatura i sobretot, una variació en la posició del coll de l'úter. I és que aquest canvi facilita que els espermatozoides guanyin mobilitat i, per tant, fertilitzin l'òvul. 

Els problemes en les relacions sexuals 
L'orgasme femení ha sigut motiu de mites, creences i idees al llarg de la història. Alguns més encertats que altres. Però el que està clar és que per a moltes persones l'orgasme és el punt màxim del plaer sexual. És una reacció fisiològica natural, però que moltes dones no poden sentir. Aquesta incapacitat de sentir un orgasme es coneix com a anorgàsmia, i és una de les disfuncions més comunes entre les dones. Un estudi indica que el 41% de les dones de tot el món tenen una disfunció sexual al llarg de l'edat en què són més fèrtils. Les causes poden ser moltes, però entre elles hi ha la desigualtat entre homes i dones. I és que en molts casos l'anorgàsmia és conseqüència d'aspectes psicològics, més que físics.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: