Logotip de Adolescents.cat

Els nois pateixen més les ruptures sentimentals?

per Redacció, el 3 de juliol de 2021 a les 06:00
 Quan decidim trencar amb la parella, sabem que ens espera un temps de patiment. Els motius poden ser variats però gairebé sempre es divideixen en dos: o l'amor s'ha acabat o, tot i l'amor, els vostres camins no anaven cap el mateix destí.

I en aquest punt entren els estereotips, com expliquen des de Psychology Today, tots tenim en ment que els nois gaudeixen de les seves solteries i de la seva llibertat i que no pateixen per les ruptures. I això, no és ben bé així.

Els nois pensen que tenen més a perdre


Els nois anhelen les relacions tant com les noies. És més, les noies acaben superant amb més facilitat la ruptura i, com explica un estudi, les noies inicien més ruptures que els homes. Els nois poden ser més feliços dins d'una relació que les noies i quan s'inicia un trencament són ells els que pensen que tenen més coses a perdre.

 
 


En l'estudi en què es van treure aquestes afirmacions, davant la pregunta de què farien en cas de sentir tristesa, el 71% dels homes va seleccionar la resposta que parlarien amb la seva parella. Per la seva banda només el 39% de les dones va seleccionar la mateixa opció. Això mostra que les noies tenen al seu voltant una xarxa de suport emocional que inclou a la família ia amigues.

Encara que tot això sigui així per a les noies també és dolorosa una ruptura. Ho és per a tothom, tant homes com dones pateixen física i emocionalment. El que passa és que el clixé d'home fort està tan arrelat que la tendència ens porta a pensar que ells no pateixen.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: