Logotip de Adolescents.cat

Molta polèmica amb aquesta pregunta de la selectivitat

per Redacció, el 8 de juny de 2021 a les 14:59
Com passa cada any, aquest 2021 també hi ha tornat a haver polèmica amb les preguntes de la selectivitat. La que ha generat més queixes ha estat una qüestió de l'examen de castellà sobre figures retòriques. 

Una de les opcions a escollir a la prova de Llengua i Literatura Castellanes, l'opció A, incloïa un fragment de 'Luces de bohemia' de Ramón María del Valle-Inclán. En una de les preguntes, es demanava als estudiants quina figura retòrica utilitzava l'autor en aquesta frase: "Enciende el cigarro apagado". Les possibles respostes eren: retruécano, hipálage, oxímoron i pleonasmo. 


La resposta correcta –segons es pot veure en les correccions publicades per la Generalitat- era pleonasme, una figura que consisteix a "afegir emfàticament a una frase més paraules de les necessàries amb l'objectiu d'embellir o afegir expressivitat al que es diu". 

Hi ha alumnes, però, que consideren que també es podria tractar d'un oxímoron, ja que en la frase "enciende el cigarro apagado" s'utilitzen paraules amb significats oposats. Què en penseu?

 
 Consulta les correcions de l'examen
 Consulta l'examen de Llengua i Literatura Castellanes
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: