Logotip de Adolescents.cat

Les 5 característiques d'una amistat autèntica

per Redacció, el 8 de juny de 2021 a les 11:54
L'amistat autèntica és aquella que es comparteix: un sentiment mutu d'amor i respecte. Així ho assegura el filòsof Alain de Botton, un dels creadors de The School of Life. Aquest projecte, nascut el 2008, es dedica a divulgar continguts eductius i consells per millorar les nostres relacions amb els altres i la nostra intel·ligència emocional.

Mirant alguns dels vídeos de The School of Life n'hem trobat un que ens ha cridat l'atenció i que pensem que és interessant: "How to be a good friend". Us compartim les recomanacions que donen:

 


L'amistat verdadera és aquella que ens permet compartir fracassos, vergonyes i frustracions, de manera oberta i sense por. Sense confiança, no hi pot haver una relació sincera.

Us accepteu talcom sou
L'amistat consisteix en acceptar els altres tal com són, amb les seves virtuts i les seves imperfeccions, no en fer canviar l'altre perquè s'adapti a nosaltres.

Us coneixeu
De vegades, quan no sabem cap on tirar, són els amics qui ens mostren el camí. Persones que ens han estat al nostre costat quan les coses anaven bé i quan es torçaven, que ens han vist experimentar i també equivocar-nos. És per això que no hi ha ningú millor que un amic per recordar-nos qui som quan nosaltres som incapaços de fer-ho.

Us dieu les coses bones
Els amics de veritat no són aquells que fan crítiques destructives, sinó aquells que saben veure les nostres qualitats i dir-nos-les en veu alta quan ho necessitem.
Creieu els uns en els altres
Els amics creuen en tu i tu creus en ells. L'amistat és donar-se suport, animar-se i ajudar-se a tirar endavant.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: