Logotip de Adolescents.cat

6 trucs de psicòlegs per millorar les relacions amoroses

per Adolescents.cat, el 6 de juny de 2021 a les 08:21
Les relacions de parella no sempre són fàcils, però aquí també hi ha part de la gràcia. Podem aprendre molt i créixer molt a nivell personal a través de les relacions de parella. Això sí, cal treballar perquè siguin relacions sanes i fortes en què el respecte, la confiança i la comunicació no hi faltin mai.

Avui et compartim 6 trucs de psicòlegs experts de la revista Psicología y Mente per millorar la teva relació de parella:


1. Alimenteu el que us uneix


Si compartiu valors i principis, potencieu-los: confiança, comunicació, respecte, cooperació… No els perdeu mai de vista.

Alhora, si compartiu aficions, aprofiteu per gaudir-les conjuntament! És una molt bona manera de mantenir viva l’alegria en la relació.

2. Cuideu la sexualitat


Cuidar la sexualitat no vol dir necessàriament tenir sexe molt sovint, sinó tenir una sexualitat compartida que sigui plena per les dues parts. Poder comunicar-vos lliurement sobre què us agrada i què no i experimentar junts/es des de l’afecte i el respecte.

3. Gestioneu les emocions, amb amabilitat i respecte


Les discussions són molt normals en una parella, però és molt important no traspassar la línia de la falta de respecte. Practiqueu la comunicació assertiva, aquella que es fa des del respecte i l’amor cap a un/a mateix/a i cap els altres. Tot es pot dir si es diu bé.

4. La confiança és clau


La confiança en l’altra persona és molt important per tenir una relació sana. Si hi ha comunicació i parleu de tot amb transparència, la confiança serà molt més gran i també evitareu situacions de gelosia.

5. Sigueu un equip


Establir objectius comuns ajuda molt a consolidar la parella. No sempre podreu estar d’acord i a vegades una de les parts haurà de cedir, però anar a la una us farà sentir molt més units/des.

6. Respecteu els temps i espais de la parella


Està molt bé fer coses en parella, però també és molt important conservar moments de soledat per dedicar-los a les cures pròpies, als hobbies o simplement relaxar-nos i reflexionar. Respecta els espais de soledat de l’altre i també els teus.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: