Logotip de Adolescents.cat

Per què les persones joves tenen cada cop menys sexe?

per Adolescents.cat, el 30 de maig de 2021 a les 08:32
Vivim en l’era de l’estrès, això no és cap novetat. Per a moltes persones de la generació millenial i les Z que comencen a treballar, la vida s’acaba reduint en treballar i preparar tuppers pel dia següent. Alhora, quan pleguem de la feina prioritzem fer una mica d’esport, quedar amb la colla o mirar sèries. I… On queda el sexe?

Diversos estudis realitzats en països d’occident asseguren que a dia d’avui les persones tenen molt menys sexe que els seus avis. Una investigació feta als Estats Units revela que el 2010 les persones adultes tenien 9 vegades menys sexe a l’any que les persones de la mateixa edat a finals dels anys 90. “Els nascuts els anys 30 tenien més sexe que els nascuts els 90”, diu l’estudi.


Com explica al HuffingtonPost Francisca Molero, presidenta de la Federació Espanyola de Societats de Sexologia (FESS), la disminució del sexe s’observa principalment en “les relacions coitals, amb penetració, de parelles heterosexuals estables, sobretot adults joves”.

La sexòloga explica que abans la sexualitat estava molt més incorporada en la rutina de les parelles i hi havia un moment reservat per a això, la nit. Molero recorda que quan atenia a dones majors de 70 o 80 anys a la consulta ginecològica, aquestes asseguraven tenir sexe tres cops a la setmana o gairebé cada nit. “Tenien una vagina estupenda”, diu.


I per què ara es mantenen menys relacions sexuals?


Principalment per dos motius. Primer de tot perquè tenim jornades laborals interminables i sempre estem connectats, donant prioritat a activitats socials o online. I per altra banda hi ha el tema de les expectatives. “En els últims anys l’activitat sexual compartida s’ha convertit en quelcom excepcional; ha de ser estupenda, ha de sortir tot bé, tot controlat”, diu Molero. Mentre que per una part estem aprenent molt sobre sexualitat i plaer, també ens estem posant molta pressió perquè esperem que cada trobada sexual sigui espectacular. Acabem agafant mandra perquè tenim la idea que les relacions sexuals han de ser sempre molt llargues i molt treballades. 

Així doncs la disminució de l’activitat sexual té a veure amb el ritme de vida que portem, que fa que no tinguem temps, que prioritzem altres coses, que estiguem cansats/des, que patim estrès i ansietat i alhora que ens posem pressió per complir certes expectatives.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: