Logotip de Adolescents.cat

És dolent mastegar xiclet?

per Adolescents.cat, el 20 de maig de 2021 a les 11:21
Més enllà del gust, mastegar xiclets sense sucre pot ajudar a la salut bucal. Ara bé, també s’ha de vigilar amb no consumir-ne en excés!

 


Versió sense playbuzz:

Els efectes beneficiosos de la saliva
Mastegar xiclet ajuda a netejar la boca de restes d’aliments i sucres, neutralitza àcids de la placa i serveix per estimular la remineralització. Això ajuda a prevenir/reduir càries. Això sí, no substitueix el raspallat de dents!

La clau està en el ‘xilitol’
Busca xiclets que continguin “xilitol”, un edulcorant procedent de la fusta d’un arbre que no és fermentable per les bactèries de les càries.

Ajuda a reduir les ganes de menjar
Evidentment s’han de fer tots els àpats i menjar bé, però si algun dia et trobes que t’has descuidat el berenar o que se’t fa eterna l’hora i mitja que queda abans de dinar, prova de mastegar xiclet!

No et passis!
No es recomana mastegar xiclet durant més de mitja hora seguida ni més de 60 minuts al dia.

El risc dels xiclets amb sucre
Els xiclets amb ingredients com la sacarosa no estan gens recomanats perquè desmineralitzen i degraden els teixits dentals.

No els tiris a terra
Fa molt fàstic trobar xiclets enganxats al terra, i és trist veure totes les taques de xiclet que hi ha als carrers de les ciutats.



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: