Un dels problemes més comuns i preocupants de l’actualitat és l’estrès psicològic. I encara que tingui conseqüències greus, els experts asseguren que és un mecanisme important per a la supervivència. De fet, estudis publicats a la revista Journal of Developmental Origins of Health and Disease, expliquen que les dones que donen a llum a una nena, tenen més hormona de l’estrès en el moment de la consepció. Concretament el doble de cortisol.
Així doncs, veiem que l’estrès afecta a les hormones sexuals i com a part del mecanisme de la naturalesa, en èpoques d’estrès baixa la testosterona en els homes i a les dones els baixen els estrògens i la progesterona (encarregada de madurar les parets de l’úter perquè s’hi implanti l’òvul).
S’ha vist que després de guerres i catàstrofes mundials, neixen més nenes
L’OMS (Organització Mundial de la Salut) vacomprovar que després de l’atac de l’11-S a Estats Units, van néixer més nenes. El mateix ha passat en altres moments de la història com després de l’assassinat del president J.F. Kennedy o de la mort de la princesa Diana a Anglaterra.
Per què passa això?
La primera hipòtesi té a veure amb els espermatozous, que són els que defineixen el sexe del nadó. Diuen que els espermatozoides portadors del cromosoma X (nena) són més resistents travessant un moc cervical amb pH més àcid i hostil. I amb l’estrès això té molt sentit, davant la adversitat, els que fecunden són els més resistents.
Per altra banda amb l’estrès tamblé hi ha més avortaments espontanis i diversis estudis diuen que passen més en fetus masculins.
Així doncs, per tal d’assegurar la supervivència de la espècie humana, en moments d’estrès la naturalesa dóna vida a més nenes. Increïble, oi?