Logotip de Adolescents.cat

Així tornaran a obrir les discoteques a Catalunya

per NacióDigital, el 13 de maig de 2021 a les 12:15
El Procicat ha aprovat el pla de reobertura de l'oci nocturn, que s'aplicarà un cop decaigui l'ordre de tancament del Ministeri de Sanitat. El document contempla mesures generals per aquells locals i establiments que funcionin com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes.

Tots ells hauran de controlar els accessos, gestionar les zones de ball i restauració, aplicar les mesures d'higiene i garantir el funcionament dels sistemes de ventilació i climatització. En el cas dels grans locals, la venda d'entrades haurà de ser anticipada, la pista estarà perimetrada i no s'hi podrà consumir.


Pel que fa als controls d'accés, en locals amb un aforament superior a 500 persones serà obligatori comptar amb algun sistema telemàtic de venda anticipada i reserva nominativa d'entrades, per facilitar una traçabilitat dels assistents en cas de rebrot. En aquells locals amb un aforament menor, serà només recomanable.

Aquests sistemes telemàtics hauran d'incorporar informació sobre la disponibilitat de l'aforament, per evitar aglomeracions de públic en els accessos als locals. Pel que fa a la venda per taquilla del romanent d'entrades, caldrà portar un registre de dades d'identitat i contacte de qui hi accedeixi, independentment de l'aforament del local.


Un punt d'entrada i un de sortida de la pista

Pel que fa a l'ús de les pistes de ball, s'hi podrà estar seguint algunes directrius: en els locals amb un aforament superior a 500 persones, la pista estarà perimetrada, amb un punt d'entrada i un de sortida. Independentment de l'aforament, serà obligatori dur la mascareta correctament posada i no consumir-hi.

Amb referència al servei de barra, s'haurà de garantir la distància interpersonal, i eliminar tots els utensilis que puguin ser d'ús comú o compartit. Els clients hauran de dur permanentment posada la mascareta i només es podrà enretirar per menjar o beure.

Per últim, serà necessari intensificar les activitats de neteja i desinfecció i que es disposi d'un protocol adaptat en funció de l'aforament, la freqüència de trànsit o ocupació, els tipus d'activitats i els usos de cada local. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: