Logotip de Adolescents.cat

Vigila amb el Bizum i les estafes, poden robar-te centenars d'euros

per Cèlia Forment i Bori, el 12 de maig de 2021 a les 06:00
Les estafes digitals ja han arribat a Bizum, la popular aplicació per enviar diners. La Policia Nacional ha detectat per primer cop un engany que pot acabar costant centenars d'euros en només uns segons.

L'ha detectat a La Rioja el Grup de Delictes Tecnològics, quan un suposat comprador d'un cotxe ha aconseguit que el venedor li acabi transferint fins a 400 euros sense saber-ho.

La manera més fàcil d’estafar per Bizum és mitjançant la funcionalitat que permet sol·licitar un pagament a un contacte. En el cas que mencionàvem abans, l’estafador es presenta com a presumpte comprador d'un cotxe i s'ofereix per pagar 400 euros en concepte de reserva de vehicle. Però en realitat no està enviant els diners, sinó reclamant un pagament. El venedor, despistat, confirma la transferència i el que està fent realment és acceptar el pagament de 400 euros i no rebre'ls. Un cop fet, però ja no es pot anul·lar.


 


Què he de fer perquè no m'estafin?

Tomàs Moré, de l'Àrea d'Estratègia de la Seguretat de la Generalitat aconsella tenir conceptes clars per no caure en estafes. Poden semblar obvis, però precisament per això moltes vegades els passem per alt i acabem picant.

 

Com en la majoria d'estafes -físiques o digitals-, la principal arma sol ser el sentit comú i no refiar-se de situacions que ens semblen sospitoses.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: