Logotip de Adolescents.cat

Les restriccions dupliquen les urgències en salut mental entre adolescents: quins trastorns han augmentat?

per Cèlia Forment i Bori, el 7 de maig de 2021 a les 06:00
Fa mesos que vivim entre restriccions i confinaments, i això ha tingut un clar impacte en la nostra salut mental. Hem sentit a parlar de fatiga pandèmica, ansietat, falta de concentració... però ara un estudi ho confirma.

Segons l'Hospital Sant Joan de Déu, les restriccions per Covid-19 han disparat un 47% les urgències de salut mental en adolescents. Això s'ha notat principalment en l'augment de trastorns alimentaris i intents autolesius. 


Aquestes dades s'han evaluat durant el primer trimestre d'enguany en comparació al mateix període del 2020. Els especialistes ho atribueixen a l'impacte que les restriccions de la covid han tingut en els joves, els quals s'han sotmès a diversos factors d'estrés durant l'últim any. Això, afegit a què ha disminuit l'accés a "pilars bàsics" que regulen la conducta –com l'escola i les relacions socials-, ha fet debutar nombrosos trastorns mentals, segons ha destacat la cap de l'Àrea de Salut Mental de SJD, Montse Dolz.

Els trastorns alimentaris i els intents autolesius han estat les urgències que més han crescut. Per frenar l'augment, els experts reclamen reforçar la prevenció.


L'experta admet que a ningú li agrada el malestar, i durant aquest temps tots ens hem sentit malament. Per això fa una crida a normalitzar-ho: aprendre a tolerar que no sempre hem d'estar feliços 100% i aprendre noves maneres d'afrontar les adversitats. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: