Logotip de Adolescents.cat

Quants anys pot arribar a viure una persona?

per Redacció, el 6 de maig de 2021 a les 10:22
Cada cop vivim més. Des de 1900 l'esperança de vida ha augmentat més del doble gràcies a una millor salut i higiene públiques i a dia d'avui se situa al voltant dels 80 anys.

Ara bé, quant pot arribar a viure una persona? Doncs segons un estudi publicat a la revista Science aquest 2018 "si hi ha un límit biològic, encara no hi hem arribat". Així doncs, segons aquesta investigació, els humans podem viure més de 122 anys, que és l'edat en la qual va morir la dona més gran del món.


De fet, els resultats de l'estudi mostren que la taxa de mortalitat augmenta de manera notable entre els 75 i els 80 anys, però, en canvi s'estabilitza a partir del 100.Que es produeixi aquest estancament, però, no vol dir que amb cada any de vida que sumem tinguem menys probabilitats de morir.

Segons els científics aquest fet es podria deure a un ritme de vida "més lent". Al llarg de les nostres vides, les nostres cèl·lules es malmeten. El nostre organisme aconsegueix reparar-les de forma parcial i això fa que ens anem debilitant a poc a poc. És possible que, a nivell cel·lular, les persones d'edat avançada visquin a un "ritme més lent". Aquest fet causaria que les seves cèl·lules patissin menys danys i que el seu cos fos capaç de reparar-les. Seria per aquest motiu, doncs, que la mortalitat s'estancaria a partir del 100 anys.


Sigui com sigui, i encara que no hi hagi una "edat límit" pel que fa a la mort, els científics recorden que hi ha molts factors externs que poden influir en l'esperança de vida. Com per exemple la contaminació i el canvi climàtic.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: