Logotip de Adolescents.cat

5 coses que ens fan sentir atracció cap a les altres persones, segons la ciència

per Redacció, el 6 de maig de 2021 a les 10:19
De vegades, sense saber massa perquè, sentim una connexió especial amb algú. Una espècie de magnetisme que ens provoca una atracció innegable cap a l'altra persona. Segons explica l'experta en relacions Margaux Cassuto a Bustle hi ha diversos factors que expliquen aquesta química entre dos individus. Són aquests:

 


Versió sense playbuzz:

El contacte visual

Diversos estudis científics han demostrat que com més dura el contacte visual amb algú, més atracció sentim cap a aquella persona. Mirar als ulls crea una atmosfera d'intimitat que fa ens fa sentir més pròxims i connectats a l'individu que tenim davant.

El contacte físic

Segons Stacy Karyn, consultora d'un portal online de cites, el contacte físic durant una conversa pot augmentar la "química romàntica" que sentim cap a algú. Això sí, ha de ser un contacte físic "mesurat", ja que si no parem de tocar el braç de l'altra persona, per exemple, pot arribar a ser molt molest.

Compartir el sentit de l'humor

"Riure, uneix". Així ho assegura l'experta en relacions Susan Trombetti. "Quan dues persones es diverteixen juntes, es relaxen, es deixen anar i això fa que es mostrin tal com són", detalla. De fet, segons diverses enquestes realitzades en els últims anys, una de les coses que tots busquem en la nostra parella és que tingui sentit de l'humor i ens faci riure.

Similitud física

Pot semblar estrany, però és així. Segons un estudi científic publicat per la revista Personality and Social Psychology ens sentim atrets per les persones que s'assemblen físicament a nosaltres o als nostres pares.

El sentir-nos com a casa

Quan una cosa ens és familiar ens fa sentir còmodes. És per això que solem sentir una atracció més forta cap a aquelles persones que tenen maneres de fer que ens resulten habituals. És a dir, experimentem més química quan l'altre comparteix valors similars als nostres, per exemple.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: