Logotip de Adolescents.cat

És bo portar sostenidors o només una imposició social?

per Redacció, el 4 de maig de 2021 a les 06:00
És tendència vestir amb roba de, les malles i la dessuadora, o dit d’una altra manera, al homewear. Aquesta aposta per la comoditat ha comportat també que milers de noies hagin dit adeu als sostenidors.

És bo per la salut?


És més bo per al cos anar amb sostenidors malgrat la incomoditat, o prescindir d’aquesta peça? El 2013 Jean-Denis Rouillon, professor de la Universitat Franche-Comté, de Besançon (França), compartia les conclusions prèvies d’un estudi sobre la utilitat dels sostenidors, fet amb 330 noies durant 15 anys. Les conclusions apuntaven que els sostenidors ni eviten el mal d’esquena ni prevenen el debilitament dels teixits i la caiguda dels pits per la gravetat.

La doctora Francisca Molero diu que depèn de la mida dels pits. Hi ha persones que tenen pits grans i en aquests casos, si no estan subjectes, "hi ha una sensació de dolor i malestar". En canvi, dones amb mames petites “no necessàriament els necessiten, i si s’acostumen a no portar-ne, no hi ha cap problema”.

 

Els pits cauen si no portem sostens?


La llegenda popular diu que no portar sostenidors fa que els pits caiguin abans, mentre que algunes fonts mèdiques apunten que l’ús de sostenidors podria fer aquest mateix efecte de caiguda per la debilitació dels músculs de la mama.
Una de les llegendes sobre els sostenidors és que augmenta el risc de càncer de mama, sobretot en el cas dels models amb anelles però per ara no té base científica. 



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: