Logotip de Adolescents.cat

A partir de quan us haureu de començar a vacunar els adolescents?

per Redacció, el 29 d'abril de 2021 a les 16:03
Pfizer i BioNTech ja tenen marcat el calendari de vacunació per a totes les franges d'edat. Autoritzada en tots els adults -i actualment administrada sobretot en els majors de 80 anys-, la vacuna ha d'afrontar ara la seva arribada als menors.

Així, Ugur Sahin, cofundador de BioNTech i un dels creadors de la vacuna, assegura que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) podria autoritzar el seu producte per persones d'entre 12 i 15 anys aquest mateix mes de juny. "Estem en les últimes fases dels assajos clínics", afirma al diari Spiegel, així que calcula que el permís "podria arribar en un període d'entre 4 i 6 setmanes".


El líder de la farmacèutica afirma també que a partir del setembre esperen poder estendre la vacunació a tothom: "Ara pot anar molt ràpid", diu. D'aquesta manera, l'empresa vol habilitar les vacunes contra el coronanavirus per a tots els nens i adolescents partir de sis mesos el setembre que ve.

Aquest mateix dimecres, Sahin va confirmar que farà falta una tercera dosi de reforç per consolidar la protecció contra el coronavirus. La vacuna, que s'administra en dues dosis, necessitarà aquesta tercera punxada per a millorar la protecció: així, després de la segona, en caldrà una altra al cap de nou mesos. Un cop finalitzat el procés, es faran punxades "de record" cada any o cada divuit mesos.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: