Logotip de Adolescents.cat

La curiosa història darrere de les famoses botes Dr.Martens

per Redacció, el 27 d'abril de 2021 a les 14:30
Les Dr.Martens han estat molts anys en la primera fila de tendències; s'han convertit en una icona d'alguns moviments contraculturals i han arrasat entre les joventuts de diverses generacions, però sabeu com va sorgir la idea de disseny d'aquestes botes i perquè són anomenades així? Us ho expliquem!

Els primers esbossos de la sabata van començar a fer-se  cap a l'any 1900 a la família Griggs, un dels grans motors de la indústria britànica de calçat. La família va tenir una reputació imminent per crear unes botes de treball resistents i duradores.


Tot i això, el dissenyador de les Dr.Martens que nosaltres coneixem avui dia, va ser el doctor de vint-i-cinc anys Klaus Maertens. El jove va idear el disseny durant l'Alemanya de la postguerra, després de trencar-se el turmell esquiant als Alps. Per la seva recuperació va voler idear unes botes amb una cuirassa flexible i soles amb petits forats d'aire per tal de millorar l'amortiment, i així va ser com va néixer la marca. 
 


Un parell d'anys més tard al doctor Herbert Funk i a amic de la universitat de Maertens, van agradar-los tant les botes que va decidir associar-se amb el jove per tal de començar a crear una producció formal utilitzant diferents subministraments militars que havien quedat en desús després de la guerra. Una dècada més tard, les vendes havien crescut tant que el duo havia aconseguit obrir una fàbrica a Munic. Maertens i Funck van considerar la possibilitat de fer créixer el negoci a escala mundial, i van decidir anunciar el seu invent a les revistes d'ultramar.

Així va ser com els germans Griggs van veure els anuncis i van decidir comprar els drets de la patent per fabricar les sabates en el Regne Unit. Griggs va canviar el nom de les botes de Maertens a Martens, ja que aquest últim era més comercial, i va afegir-hi una mica més de taló i la marca de costura groga que tenen al voltant de la sola.
 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: