Logotip de Adolescents.cat

Disney es posa les piles contra el racisme

per Redacció, el 23 d'abril de 2021 a les 11:16
Disney ha decidit posar-se les piles contra el racisme. Una noia que ha de fer-se càrrec de set homenets i netejar la seva casa. Una tribu d’indis nadius americans que no s’entenen quan parlen. Animals amb connotacions racistes.

Són representacions antiquades pròpies del segle passat que apareixen en diverses pel·lícules de Disney, l’empresa d’animació més famosa del món. Fa uns mesos, Disney va decidir retirar algunes d’aquestes pel·lícules del catàleg infantil de Disney+, la seva plataforma de televisió digital, de manera que només hi poden accedir usuaris més grans de 7 anys sota control parental.

Abans de reproduir-se la pel·lícula, això sí, surt un missatge d’advertència: "Aquest títol inclou representacions negatives i/o maltractament de persones o cultures. Aquests estereotips eren incorrectes abans i continuen sent-ho ara. En lloc de retirar aquests continguts, volem reconèixer el seu impacte negatiu, aprendre’n i generar debat per crear un futur més inclusiu tots junts".

Com que la societat ha anat avançant, hi ha pelis de Disney que avui dia poden resultar ofensives des del punt de vista de la igualtat de gènere, els drets civils, el racisme, el maltractament d’animals o l’atenció a les minories. Actualment, a més, Disney ha comunicat que estan revisant les seves polítiques i faran revisions també en les atracions dels seus parcs temàtics d'atraccions.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: