Logotip de Adolescents.cat

Quan podrem anar sense mascareta?

per Redacció, el 22 d'abril de 2021 a les 09:44
El Centre Europeu de Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) defensa que les persones sense patologies de risc es poden treure la mascareta quan estiguin amb algú que s'hagi vacunat completament contra la Covid. El motiu? L'òrgan internacional de referència defensa aquest escenari perquè l'evidència científica recollida fins ara mostra que les persones immunitzades tenen menys capacitat de transmetre el virus, així com també d'infectar-se o desenvolupar una malaltia greu.

En una guia actualitzada, l'ECDC defensa que en una trobada entre una persona no vacunada que no sigui de risc i una que ja hagi rebut la vacuna tampoc és necessària la distància social. Ara bé, també puntualitza que l'ús de les mascaretes i de les distàncies s'haurà de mantenir en "espais públics i grans concentracions independentment de l'estatus de vacunació dels presents".


En resum: L'ECDC veu amb bons ulls que no hi hagi ni distància social ni mascaretes en trobades de vacunats o de vacunats amb una persona que no sigui de risc. En canvi, recomana mantenir aquestes mesures si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: