Logotip de Adolescents.cat

Saps què és el vaginisme?

per Redacció, el 11 de maig de 2021 a les 06:00


Si has vist Sex Education, segur que recordes el curiós personatge de la Lily. Spoiler: és molt fan de les històries de ciència-ficció i a la primera temporada té un rotllo amb el protagonista, però finalment s'acaba enamorant d'una noia. La Lily, al marge de tot això, pateix una condició anomenada vaginisme, que li impedeix tenir relacions sexuals amb penetració. Però, ben bé, què vol dir tenir vaginisme?

via GIPHY


El vaginisme és una condició per la qual els músculs de la vagina es contrauen involuntàriament quan hi ha relacions sexuals de manera que no hi pot haver penetració o la fa extremadament dolorosa. Pot passar quan es té sexe, però, en casos més extrems, per exemple, pot implicar que la persona no es pugui introduir un tampó. Hi ha dos tipus de vaginisme: en el primer no s'ha arribat a produir mai la penetració i, en el segon, sí que s'ha donat, però per algun tipus d'operació o trauma (les causes més habituals son els abusos sexuals, les relacions prèvies doloroses o alguns factors emocionals), ja no es pot repetir.

via GIPHY


És una condició, segons els experts, no gaire habitual. El principal símptoma és aquesta contracció que mencionàvem, però en algunes persones també pot anar acompanyada de la por a la penetració i una baixada de la libido arran d'aquesta por. Tot plegat, però, no vol dir que les persones amb vaginisme no puguin fer altres activitats sexuals que no hi tinguin res a veure, com el sexe oral o la masturbació.

És important consultar a un metge si es creu que es té vaginisme. Algunes de les solucions que existeixen son la teràpia física, la teràpia psicològica o els dilatadors vaginals, que ajuden a entrenar els músculs a poc a poc.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: