Logotip de Adolescents.cat

Podem començar a viatjar: a quins països i amb quines condicions?

per Cèlia Forment i Bori, el 21 d'abril de 2021 a les 06:00

Aquestes últimes setmanes, comencem a veure molt instagramer que viatja… que si roba d’estiu, que si platges, que si palmera... i no és precisament la Costa Brava, ni la Costa Daurada…

Un bon exemple en són la Dulcedia, i l’Alba Paul, la seva parella, o la Paula Gonu, que han passat una maravellosa setmana a les illes Maldives. La plataforma PassaporterApp, per compartir tips de rutes amb amics, ha organitzat aquest viatge per promocionar-se, i les ha convidat, entre altres influencers i creadors de contingut.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🐭PAULA GONU (@paulagonu)

 

Tenint en compte que les restriccions actuals no ens deixen sortir de la comarca, veure aquestes imatges pot sobtar.

Quines són les restriccions actuals per viatjar?


Actualment, l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya no està permesa com a mínim fins al 25 d’abril si no és per les excepcions a la mobilitat. Quines són aquestes excepcions? Doncs per exemple:

  • Motius sanitaris
  • Compliment d'obligacions laborals que no es puguin desenvolupar mitjançant teletreball o telemàticament
  • Presentar-se a exàmens o proves oficials
  • Competicions esportives… 

Una cosa és sortir de Catalunya, però una altra qüestió és l’entrada al país de destí. Perquè si una cosa té la Covid, és que cada país s’ho ha gestionat de la seva manera. Cadascú les seves pròpies restriccions i totes diferents. 

Hi ha dos escenaris que pots trobar-te quan viatges a l’estranger. 

Països que demanem una PCR

El primer és que has d’acreditar que no ets positiu en Coronavirs. Això pot fer que et trobis que et demanin els resultats d’una PCR feta les últimes 72 hores. Ara mateix ho demanen a Alemanya, Àustria, Costa Rica,, Egipte, Grècia, Itàlia, Kenya, el Sudan i Turquia. Entre d’altres. 

Països que demanen quarantena de 14 dies

Segon escenari.  Que al país de destí demanin 14 dies de quarantena quan hi arribes. Actualment ho exigeixen a les Bahames, Bèlgica, Corea del Sud, l’Equador, Finlàndia, Irlanda, Noruega, els Països Baixos (aquí la quarantena és de 10 dies), Regne Unit, Suïssa o l’Uzbekistan, per exemple. 

Un exemple pràctic, si us pregunteu “puc viatjar a Londres”? La resposta és que sí, però que sàpigues que quan arribis t’hauràs de sotmetre a una quarantena de 14 dies. Això significa que durant 14 dies hauràs d’estar aïllat en algun lloc –domicili, residència d’amics, hotel– del qual hauràs d’informar les autoritats britàniques quan arribis al país. També els has de donar les teves dades de contacte perquè les primeres 48 hores et van fent seguiment. 

Potser el millor és que si has de fer un viatge, miris l’ambaixada del país, o a la web del govern en qüestió a veure què demanen. En parlem amb el degà de la Facultat de Turisme de la URL, Ricard Santomà.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: