Logotip de Adolescents.cat

5 curiositats que potser no sabies sobre la primavera

per Redacció, el 12 d'abril de 2021 a les 09:06


Ja estem en plena primavera i és per això que hem decidit explicar-vos algunes curiositats que potser no sabíeu sobre aquesta estació de l'any.

 

Versió sense Playbuzz:

Amb l'augment d'hores de llum, incrementa la vitamina D del nostre cos i, segons un estudi d'una universitat d'Àustria això provoca en l'ésser humà un increment de sensació de felicitat. De fet, professionals en sexologia afirmen que les parelles tenen més relacions sexuals durant aquesta època de l'any.

A la meitat del planeta no hi ha primavera. Aquesta estació de l'any només existeix a les zones temperades del planeta terra. A les zones tropicals, com per exemple la franja que envolta l'Equador, les diferències de temperatures no són molt variables, i per tant només tenen dues estacions: l'estació seca i la humida.

La paraula primavera va néixer a l'estiu. L'estiu podria venir de la paraula llatina "verno", que es tradueix com "primaveral o estiu". Se li deia així a l'estació més llarga de l'any, mentre que la curta era l'hivern. Després al principi de l'estiu se li va dir "primo vere", i d'aquí va derivar al que avui entenem com la primavera actual.

La primavera també altera el fons del mar. Encara que els canvis de temperatura de l'aigua triguen més a notar-se que a la terra, també hi ha estacions oceàniques. A l'hivern i a l'estiu hi ha grans diferències tèrmiques entre la superfície i el fons del mar: per això es formen capes aquoses que no es barregen entre si, a causa de la diferent densitat.

A la primavera podem patir més mal de cap, ja que en aquesta època de l'any consumim més fruites, com la maduixa o la taronja, més amanides i carn fresca. Aquests aliments tenen grans quantitats d'histamina, una molècula que augment el risc de patir mal de cap, segons afirmen especialistes del laboratori DR Healthcare.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: