Logotip de Adolescents.cat

Cribratge massiu a la Universitat Autònoma: així ho han viscut els estudiants

per Anna Mira, el 8 d'abril de 2021 a les 14:48
Després de molts mesos buida, aquest dijous la plaça Cívica de la UAB s'ha tornat a omplir. Aquesta vegada, però, lluny de trobades festives o reivindicatives, centenars de persones s'han acumulat en una llarga fila per sotmetre's a un test PCR o d'antígens contra la Covid-19. Aprofitar l'oportunitat per sortir de dubtes. Aquesta és la filosofia que ha imperat entre els assistents.

Els més matiners han arribat a quarts de nou del matí per estalviar-se una cua que a mesura que han passat les hores s'ha anat fent més llarga. Abans d'entrar a la zona habilitada per fer el cribratge -en el que havia estat una oficina bancària fa un temps-, el murmuri per grupets d'estudiants, professors i personal de la universitat se centra en la curiositat de fer-se les proves i el convenciment que és una oportunitat que no poden deixar perdre.

 

El Marc és professor de filosofia del dret i ha vingut perquè "no costa res apropar-se", apunta. Com ell, per a molts és la primera vegada que se sotmeten a una prova de la Covid-19 i no s'ho han pensat dues vegades després de rebre el correu institucional de la UAB on es feia una crida a la participació en el cribratge.

"Tal com està la situació he decidit venir per prevenir possibles contagis, tot i que no he tingut contacte amb cap positiu", explica la Marina Corrales, estudiant de ciències mèdiques i sociologia. La Sara és responsable de qualitat de la facultat de Veterinària i és la primera vegada que se sotmet a una prova de la Covid-19. "Crec que no l'he passat, però he vingut per descartar que sigui asimptomàtica".

Per la seva banda, la Neus Riuet, tècnica de protecció radiològica de la UAB, creu que va passar la Covid el mes de març de l'any passat. "El dia 12 de març anava a l'hospital, però llavors no em van fer PCR". Explica que fins fa un mes encara ha tingut seqüeles i vol sortir de dubtes per saber si realment la va passar.
 
A l'interior, el personal sanitari revisa les dades dels estudiants i ofereix fer-se una PCR i també un test d'antígens. La gran majoria es fan els dos. És el cas del Francesc, estudiant de gestió de ciutats intel·ligents i sostenibles, que ha passat la setmana Santa al poble i ara vol saber com està de salut.

En sortir, els comentaris són de satisfacció per la rapidesa i el tracte rebut i el convenciment, ara sí que cal col·laborar per sortir de dubtes i saber si es té la Covid-19 o s'ha passat en algun moment. Un grup de quatre companys de primer de Periodisme comenten l'experiència a les escales als peus de la biblioteca de Comunicació. Tots ells encara amb la gasa per la sang que els goteja del dit índex, estan satisfets d'haver-se fet els tests. "Tinc sospites que he passat la Covid-19 en algun moment i volia confirmar els dubtes", explica la Paula Carro de 18 anys.

Per la seva banda la Marta Robles, és estudiant de primer any de doctorat del departament de psicologia clínica i de la Salut i no ha dubtat gens en fer-se els tests. Treballa a cavall entre Alemanya i Espanya i assegura que allà "t'ofereixen setmanalment un test quan estàs duent a terme un estudi i em va sobtar que aquí no fos una possibilitat". "Em sembla indispensable testar la població".

A mig matí treballadors del servei de jardineria de la UAB han rebut la trucada dels directius dient-los que anéssin a fer-se el test. Un grup de cinc s'han sumat a una cua que no ha baixat d'intensitat en tot el matí.
 
La coordinadora del dispositiu de Saut a la UAB, Maria José Argirizun, ha assegurat que estan "molt satisfets" de la resposta que han tingut durant el primer matí de cribratges. Segons el Rectorat es preveia que unes 7.500 persones entre estudiants i treballadors passessin pels diferents punts de cribratges, però des de Salut apunten que si l'afluència es manté, segurament superaran la xifra.

A la UAB les proves es faran els dies 8, 9, 12, 13, 14 i 15 d'abril de les 9.30 h fins a les 19 h a la plaça Cívica i a altres punts de la universitat. Divendres 9 d'abril l'horari serà de 9.30 h a 14 h. En concret, també es faran al vestíbul de l'Edifici C Ciències/Biociències (8 i 9 d'abril), a la Facultat de Lletres (12 i 13 d'abril), a l'Escola d'Enginyeria (14 d'abril) i a la Facultat de Medicina (15 d'abril).
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: