Logotip de Adolescents.cat

Tens por de destacar davant dels altres? 9 consells que t'ajudaran

per Adolescents.cat, el 11 d'abril de 2021 a les 08:03
Algun cop has tingut por de destacar positivament en alguna cosa davant els altres? A vegades pensem que només tenim vergonya dels nostres petits defectes, però la realitat és que quan som molt bons o bones en alguna cosa o ens diuen coses boniques en públic, moltes persones tendeixen a passar molta vergonya.

Et posarem un exemple. Si estàs en grup i algú et diu: “Uauu, cantes súper bé!”, moltes persones respondrien: “Què va, no n’hi ha per tant”.


La psicòloga de la revista especialitzada Psicología y Mente, Paloma Rodríguez, ens explica què podem fer per començar a canviar aquesta por a destacar en públic i portar-ho amb naturalitat i alegria:

Reconeix les teves virtuds i agraeix-les.

Trenca la creença que destacar en alguna cosa és negatiu per a tu o els altres
Transmet les teves fortaleses i èxit als altres amb humilitat
Sigues conscient que estàs actuant des de la por de ser rebutjat/da per l’entorn.
Adona’t que cadascú té virtuds diferents i que de tothom podem aprendre i ensenyar.
Agraeix quan algú et valora.
Agraeix i valora les virtuds d’altres.
Deixa l’enveja i transforma-les en admiració.
Demana ajuda terapèutica si algun conflicte t’està afectant.

I a tu, ho passes malament destacant davant els altres? Sigui com sigui, atreveix-te a brillar i agraeix totes les teves qualitats!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: