Logotip de Adolescents.cat

La mare d'una adolescent amb un TCA denúncia la situació que estan vivint

per Redacció, el 30 de març de 2021 a les 14:32
Tres de cada deu infants i joves no se senten satisfets amb el seu cos. Així ho determina un estudi de la Universitat de Girona (UdG), elaborat per un equip de recerca que ha entrevistat 6.626 nens d'entre vuit i dotze anys d'arreu de Catalunya. Aquesta sensació augmenta a mesura que es fan grans. D'aquesta manera, la xifra entre nens i nenes de vuit anys satisfets amb el seu cos és més elevada que en el cas dels adolescents de dotze.

L'estudi, però, indica que aquesta pressió per "estar prims i ser guapos" abans requeia sobretot entre les nenes per la pressió social. Ara, aquesta diferència entre sexes s'ha reduït i cada vegada hi ha més nois que també se senten insatisfets pel seu aspecte físics per no respondre als cànons de bellesa.


Augmenten els trastorns de conducta alimentària


Els trastorns de conducta alimentària (TCA) han augmentat un 60% entre els adolescents des de l'inici de la pandèmia, segons dades de l'Hospital Sant Joan de Déu. A més a més, la situació de confinament també ha fet incrementar l'angoixa de les persones que els pateixen i de les seves famílies.


Precisament ahir Núria Busquet, mare d'una adolescent amb un TCA, explicava a Twitter la complicada situació que estaven vivint i denunciava que Salut no els estava ajudant. "La meva filla de 13 anys amb un TCA ha ingressat dos cops a punt de morir-se perquè els seus pares són uns pobres autònoms que paguen tots els impostos, però NO PODEN PAGAR un tractament privat. Suplico que algú m'escolti, si us plau!", escrivia a Twitter.

El seu cas es va fer viral en poca estona i diverses persones van oferir ajuda a la família: "Estic molt emocionada pel suport que he rebut de tots plegats i espero que l'altaveu que hem fet entre tots pugui resoldre alguna cosa no només per a la meva filla, sinó també per a altres en la mateixa situació".
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: