Logotip de Adolescents.cat

La ciència de l'orgasme: què passa quan en tenim un?

per Redacció, el 25 de març de 2021 a les 06:00
Els orgasmes, normalment, son fantàstics. Hi ha poques persones que ho negarien. Tot i que durant mentre duren ens privem de la raó (i gràcies), hi ha motius biològics corporals pels quals arribem a aquesta mena de trance tan sols, com acompanyats, amb penetració o sense. Avui, a Adolescents.cat, aprendrem com funciona un orgasme.

Quan ens comencem a escalfar i a sentir desig, el cervell augmenta la circulació de la sang cap als genitals, els batecs del cor i la respiració. El cor i els pulmons agafen una funció important, ja que son els encarregats d'aquest circuit de la sang. El sistema nerviós central, davant de l'estimulació dels genitals, on hi ha milers de terminacions nervioses, va enviant onades de plaer al cervell. És aquest constant enviament de sensacions plaents al cervell el que permetrà que finalment arribem al clímax.
Durant una relació sexual o masturbació, la part més lògica del cervell, l'anomenat còrtex orbitofrontal lateral, disminueix la seva activitat quan tens relacions sexuals. És per això que ens preocupem menys, tenim menys por i ens atrevim més. Com que disminueix la seva activitat, és normal que sovint, durant un orgasme, perdem el control de nosaltres mateixos. Durant el clímax, també es relaxen l'amígdala i l'hipocamp, dues altres parts del cervell. En el cas de les persones amb vagina, els redueix les emocions, cosa que fa que entrin en una mena d'estat de trance, i en el cas de les persones amb penis, els redueix l'agressivitat.

Durant l'orgasme, el cervell expulsa dopamina, altrament coneguda com l'hormona de la felicitat, cosa que fa que, un cop en tenim un, en vulguem tenir molts d'altres. El cervell també expulsa oxitocina, una hormona associada a la proximitat i l'amor entre les persones que estan tenint relacions.
En el cas de les persones amb penis, l'orgasme dura entre 3 i 10 segons, i després va seguit d'un període de minuts o hores en què la persona no pot arribar a l'orgasme de cap manera. En les persones amb vagina, en canvi, pot arribar a durar més de 20 segons. Tampoc va seguit de període de relaxació i per això poden arribar a tenir múltiples orgasmes seguits. Bona part de les àrees del cervell es desactiven, sobretot per la llarga durada de l'orgasme en aquests casos. Després d'arribar-hi, el cos es relaxa i el cor torna a la velocitat normal de batec. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: