Logotip de Adolescents.cat

«The One», vendries el teu ADN per l'amor vertader?

per Cèlia Forment i Bori, el 19 de març de 2021 a les 13:30

Si poguéssiu trobar la vostra parella ideal i estimar-vos per tota la vida a canvi d'una mostra d'ADN, ho faríeu?

Aquesta és la trama de la sèrie britànica The One de Netflix, que amb pocs dies s'ha convertit en una de les més populars de la plataforma. Amb un toc aesthetic que recorda Black Mirror, és una d'aquestes produccions que, sense fer gaire soroll, aconsegueixen que t'hi enganxis i no puguis parar d'engolir capítols (pels més addictes és fàcil veure-la d'una tirada, són 8 espisodis). La barreja de ciència-ficció i suspens que ofereix The One ha fet enfrontar la crítica -o l'estimes o l'odies- i ja es planteja una segona temporada.

Adéu al Tinder i a les cites incòmodes per trobar parella


The One és una empresa que ha trobat la manera de determinar quina és la teva mitja taronja. N'hi ha prou amb una mostra del teu ADN. Entregues els teus cabells en una bosseta i un laboratori engega els mecanismes per torbar la persona en una gran base de dades. Amb ella hi comparteixes un component genètic que us fa ideals junts. Una vegada s'ha fet matx, t'arriba al mòbil una notificació amb la seva informació i fotografies. I no has de fer res més que anar-la a buscar i conèixer-vos.
 



L'atracció és tan forta, i els sentiments tan profunds, que tot està en sintonia per passar junts la resta de la vostra vida. Però, realment ho faríeu? Per una banda ens podem acomiadar de Tinder, i de la prova-error per conèixer una persona que ens faci el pes i puguem començar-hi una relació. Però per l'altra, també renunciaríem a l'assaig i error, a la possibilitat de decidir lliurement si ens equivoquem o no. Aquest és el debat sobre el qual se sustenta The One.


Adéu a la llibertat de poder decidir


La guapíssima Rebecca Webb (Hannah Ware) és la científica creadora de l'empresa que fa una dècada que comercialitza amb el test d'emparellament. S'ha convertit en un negoci d'un valor de mil milions de dòlars. Però no tot són flors i violes, perquè el misteri comença quan un cos apareix flotant al Tàmesis i la Rebecca es converteix en la principal sospitosa d'aquesta mort.



 

The One es conforma amb quatre temes i subtrames. A més de la història personal de la Rebecca, els altres protagonistes són James Withing (Dimitri Leonidas), el desaparegut descobridor de la tecnologia genètica; Ethan (Wilf Scolding), el marit de la protagonista i l'exemple de que tot funciona tal com la companyia promet; Kate Saunders (Zoë Tapper), la detectiu encarregada d'esclarir la mort del cos al Tàmesi, i Sofia Rodríguez (Jana Pérez) és l'actriu catalana que encarna el matx de Kate en l'aplicació d'aparellaments.
 

 


Amor i mentides, un mal còctel


El sistema d'emparellament per ADN, però, també pot jugar males passades. Ho focalitza la trama d'una noia (Lois Chimimba) que, insegura davant dels sentiments reals del seu xicot, li fa la prova d’amagat i descobreix que ella no és la seva mitja taronja. Les inseguretats en ella mateixa augmenten i decideix fer-me millor amiga de la noia que ha resultat ser la seva parella ideal, imitant la seva manera de ser i volent-se assemblar a ella cada vegada més. 

The One està plena de dilemes ètics i morals. Els personatges a plantegen qüestions com si la felicitat d'algú ho val tot, fins a quin punt estem disposats a transgredir les normes i fins on som capaços d'arribar per aconseguir el que volem. Creada l'expectativa, les respostes que ens ofereix la producció són massa òbvies


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: