Logotip de Adolescents.cat

De què depèn la imatge corporal que tenim de nosaltres mateixos?

per Redacció, el 27 de març de 2021 a les 06:00
Tres infermeres han estudiat quins factors influeixen en la percepció que tenim de nosaltres mateixos quan som adolescents.

Són l'Eva M. Artigues, Mercè Pollina i Glòria Tort, infermeres de l'atenció primària de Lleida i l'Anoia, investigadores de l'IDIAP Jordi Gol i professores de la Universitat de Lleida. Han tingut en compte, entre altres aspectes, la pròpia percepció, les opinions d'amistats i família, l'entorn escolar i les expectatives creades pels mitjans de comunicació.

L'educació que reben els adolescents sobre l'acceptació de la pròpia imatge és "poc efectiva"


Les autores parteixen de la base que l'educació que reben els adolescents sobre l'acceptació de la pròpia imatge és, en termes generals, "poc efectiva". Això "pot provocar una insatisfacció entre els i les joves que pot derivar en comportaments poc saludables", assenyalen.

L'estudi es titula El significat i els factors que influeixen en el concepte de la imatge corporal: revisió sistemàtica i metaetnografia des de la perspectiva de l'adolescència s'ha publicat recentment a la prestigiosa revista científica International Journal of Environmental Researchand Public Health. A continuació detallem els punts principals de l'informe:
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: