Logotip de Adolescents.cat

Saps què és la hipersexualitat?

per Redacció, el 4 d'abril de 2021 a les 06:00
 La hipersexualitat o conducta sexual compulsiva és la dependència de les experiències sexuals. És a dir, es produeix quan coses com la masturbació, mirar pornografia, tenir relacions o fantasties sexuals esdevé una cosa tant excessiva i necessària que es fa difícil de controlar. Aquesta dependència és sovint perjudicial per a qui la pateix i pel seu entorn perquè es torna pràcticament una addicció. 
 


No et preocupis. Masturbar-se molt sovint no vol dir patir hipersexualitat. Tot i que hi ha debat en la psicologia sobre si hauria de ser un diagnòstic clínic, alguns símptomes que poden implicar hipersexualitat son l'atracció a mantenir conductes sexuals, fer-les efectives, inicialment notar molta satisfacció, però llavors transformar-la en culpa o remordiment. També pot ser que la persona intenti controlar aquests instints sexuals, que son intensos i recurrents, i que sigui impossible reduir-los.

Les causes concretes de la conducta sexual compulsiva no es coneixen bé, però algunes persones utilitzen aquestes conductes sexuals per escapar d'altres problemes que els preocupen o evitar l'ansietat i l'estrés. 

 


Com quasibé tot en aquesta vida, però, té solució! És important buscar ajuda en un metge si un veu que no pot controlar els seus instints sexuals i que aquests ocupen una part excessiva dels pensaments diaris. Per fer-ho és important deixar de banda el sentiment de culpa i la vergonya i no amagar el que fa sentir malament a la persona. 



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: