Logotip de Adolescents.cat

Aquesta seria la mida real d'internet, si es pogués mesurar

per Redacció, el 16 de març de 2021 a les 06:00
Avui en dia, pràcticament tot ho podem trobar a internet. Ens arriben ímputs des de tot arreu: dades, informació que no sabíem que necessitàvem, vídeos, àudios, detalls de coses que passen a l'altra punta del món... Segur que alguna vegada t'ha passat la idea que internet és inabastable, però t'has parat a pensar com seria Internet, si el poguéssim mesurar?

Doncs resulta que hi ha algú que sí que hi ha pensat, i ha volgut saber-ne la resposta. Els youtubers del canal MetaBallStudios , especialitzats en comparar i representar de manera gràfica la mida de les coses, han anat un pas més enllà i han aconseguit mostrar la mida que tindria Internet en el món real.

Representació a escala de l'espai que ocuparia si cada byte mesurés 1 mm 3 Foto: TheMetaBall


Com a mesura, els creatius utilitzen el byte, que és la unitat per mesurar la informació digital. Plantegen que si cada byte mesurés 1 mm³,  per exemple, veuríem com un text (10 bytes / 10mm³) podria aconseguir la grandària d'un terròs de sucre; o com tres imatges de resolució mitjana (100kb / 100cm³) equipararia la seva grandària al d'una llauna de refresc.

Un altre exemple curiós: si omplim una furgoneta de paraules escrites a la Xarxa, el cub resultant equivaldria més o menys a l'alçada mitjana d'un ésser humà.


Els youtubers arriben a una conclusió final: amb aquestes mesures, la mida real d'Internet arribaria a superar diversos milions de vegades la dimensió de la ciutat de Nova York.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: