Logotip de Adolescents.cat

Penses en altres coses quan practiques sexe?

per Cèlia Forment i Bori, el 17 de març de 2021 a les 06:00
Hi ha un fenomen molt poc conegut, però alhora molt universal, que gairebé tothom ha experimentat durant el sexe i que depèn directament de la relació que tenim amb els nostres cossos i la manera com vivim la sexualitat.

Segur que alguna vegada -mentre manteniu relacions sexuals- us venen a la ment pensament intrusius d'altres coses, en lloc de gaudir del que s'està fent. Aquest fenomen té un nom, spectatoring, i encara no té una traducció concreta al català.

Quan això passa, s'alimenta qualsevol diàleg intern negatiu o ansietat prèvia, generalment en relació amb la teva imatge corporal, i acaba generant pensaments intrusius. Un bon exemple seria col·locar-se estratègicament per no dissimular les parts del teu cos que t'acomplexen.

 Per què passa?

 
Els experts en sexologia han pogut determinar tres factors que poden causar l'spectatoring. Aquesta informació està extreta d'un estudi del ginecòleg William Masters i la sexòloga Virginia Johnson, un matrimoni i equip d'investigació més conegut com Masters & Johnson.


 

Com deixar de pensar en altres coses durant el sexe? 


Els pensaments intrusius poques vegades es poden evitar, perquè són inconscients. Però concentrar-te en totes les sensacions plaents que hi ha durant el sexe és una bona manera de mantenir-los en un segon pla. L'eroteca del portal especialitzat Platanomelón recomana que et focalitzis en el tacte, l'olor i el gust en tot moment. Si poses el plaer com a prioritat, tant el teu com el de la teva parella, aconseguiràs estar més present i evitaràs la majoria de distraccions cognitives.

És molt important també expressar els teus pensaments. Sempre és bo comunicar a la teva parella que t'està costant gaudir del sexe a causa de pensaments que apareixen en la teva ment sense avisar. Comunicar bé les coses sempre és la clau per seguir endavant. I sobretot, no et posis més pressió.
És molt més comú del que penses experimentar l'spectatoring perquè qualsevol persona, en algun moment de la seva vida, desenvolupa algun tipus d'inseguretat amb el seu cos. A més, vivim en un món on la pornografia, la publicitat, les pel·lícules, la moda, la música augmenten cada dia més les expectatives. És qüestió de saber-les mesurar. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: