Logotip de Adolescents.cat

Digues quina música escoltes i et diré com ets

per Redacció, el 10 de març de 2021 a les 09:55
Al llarg dels anys s'han dut a terme desenes d'estudis sobre els vincles entre gustos musicals i personalitat. Un dels més amplis va ser el que va portar a terme el professor Adrian North, de la Universitat Heriot-Watt d'Escòcia, i el seu equip. Els científics van enquestar un total de 40.000 persones, que van haver de respondre diverses preguntes sobre la seva manera de ser i actuar i els seus estils musicals preferits.

Comparant els resultats, els investigadors van ser capaços d'elaborar un llistat on relacionaven determinats estils de música amb certes característiques de personalitat. Cal dir que es tracta d'una generalització, i per tant els resultats no són 100% verídics ni molt menys. Tot i això, ens ha semblat curiós i per això us deixem amb un resum de la llista que van realitzar:

 


Versió sense playbuzz:

Indie
T'agrada The Strokes, Vampire Weekend, Lana Del Rey, Vetsuta Morla o altres artistes similars? Doncs segons els investigadors el més probable és que siguis una persona creativa, insegura de tu mateixa i amb un caràcter molt marcat.

Pop
D'acord amb Adrian North i el seu equip, les persones a qui els encanta la música pop solen ser extravertides, dòcils i molt treballadores -encara que poc creatives.

Rock i heavy
Encara que hi hagi gent que pugui pensar el contrari, les persones que escolten rock i heavy solen ser les més calmades i tranquil·les de totes, d'acord amb l'estudi. La investigació també associa aquest estil musical a una baixa autoestima.

Reggaeton
Segons l'estudi, les persones que escolten reggaeton solen ser actives, conformistes i molt poc curioses.

Blues i Jazz
Les persones que escolten aquests dos estils musicals tenen unes característiques de personalitat similars: són amables, hospitalàries i tenen confiança en elles mateixes.

Rap
D'acord amb la investigació, les persones que escolten rap acostumen a ser rebels i reivindicatives: sempre defensen el seu punt de vista.

Clàssica
Igual que les persones que escolten bluzz i jazz, els apassionats de la música clàssica solen tenir una autoestima alta i confiança en ells mateixos. Això sí, són introvertides i reservades.

Reggae
Tot i que pugui semblar un tòpic, l'estudi assegura que els amants del reggae són persones tranquil·les i no massa treballadores. Això sí, són molt fidels als seus amics.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: