Logotip de Adolescents.cat
Coronavirus

El cribatge a la Vila universitària de la UAB detecta 13 positius més

Salut ha fet 998 test PCR, arran d'un brot de Covid-19 detectat la setmana passada

per Redacció, el 2 de març de 2021 a les 15:33
Un 1,3% de les persones testades amb proves PCR pel Depertament de Salut han donat positiu en coronavirus a la Vila Universitària de la UAB.

El Departament ha fet públic els resultats aquest dimarts després de fer-se un cribratge massiu als residents, a finals de la setmana passada, quan es va detectar un brot per una festa amb 30 persones en un pis d'estudiants.
 

Segons ha informat Salut, s'han fet un total de 998 PCR i 13 persones han resultat positives, a més de les 24 que ja es van detectar la setmana passada, i que s'haurien contagiat per haver assistit a la festa.

La festa hauria extralimitat les mesures de seguretat de la Vila


Adolescents.cat va poder parlar amb diversos joves que actualment resideixen a la Vila Universitària de la UAB, l’origen del brot es va produir a causa d’una festa multitudinària. "Uns van fer una festa de 30 persones en un pis, i se’n van contagiar 24", explica la Nataly Delgadillo, estudiant del grau de Traducció i Interpretació i resideix a un dels pisos compartits del campus.
 

La Vila Universitària compta amb unes 2.000 places d'allotjament. El Departament de Salut va començar aquest dijous un cribratge massiu als universitaris que viuen a la Vila i aquest dimarts ja s'han sabut els resultats.

Es podrien expulsar els alumnes de la residència


Si es confirma que l’origen del brot és una festa a un dels pisos de la Vila Universitària, hi haurà conseqüències per als alumnes. María Luz Pacheco, que n'és la directora, ja ha dit que es procediria a l’expulsió dels alumnes de la residència. No de la universitat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: