Logotip de Adolescents.cat

Què és la solosexualitat i per què hi ha gent que la practica?

per Redacció, el 23 de febrer de 2021 a les 17:04
Fa temps que la masturbació ha deixat de ser tabú. De fet, fins i tot hi ha diversos articles científics centrats en els beneficis per a la salut que pot comportar autoestimular-se. El problema, però, és quan aquesta pràctica es converteix en exclusiva, és a dir, quan una persona decideix tenir sexe només amb ella mateixa.

Potser us sembla estrany, però, el cert és que hi ha força gent que té aquesta "filosofia". Són els coneguts com a solosexuals: homes i dones que es neguen a tenir relacions sexuals amb una altres persones i centren el seu plaer en la masturbació.


sexo GIF by Refinery 29 GIFs
Segons explica la psicòloga i sexologia Ana Sierra a
El País, la majoria de solosexuals ho són arran d'una mala experiència. "Pot ser a causa d'una relació frustrada, de la por al compromís, del temor de no estar a l'altura o fins i tot de la por a contraure algun tipus de malaltia de transmissió sexual", explica la psicòloga.


En aquest sentit Ana Sierra assenyala que practicar la solosexualitat no és recomanable. Primer perquè és una tendència que en comptes d'ajudar-nos a superar les nostres pors, ens les reforça i segon perquè, en ser una pràctica "solitària", hi ha més risc que es converteixi en una addicció.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: