Logotip de Adolescents.cat

Quant temps tardem a oblidar el que memoritzem?

per Adolescents.cat, el 11 de març de 2021 a les 06:00
Segur que coneixes la sensació d'oblidar en un parell de dies tot el que havies estudiat per un examen. Aquest fenomen es coneix com la corba de l'oblit i acostuma a passar quan només memoritzem informació i no l'assimilem.

Aquest terme el va començar a utilitzar el 1885 el filòsof i psicòleg Hermann Ebbinghaus, qui va impulsar una investigació per descobrir quant tardem de mitjana en deixar de recordar una informació concreta.




L'expert va reclutar un grup de persones a qui els va fer aprendre llistes de 13 síl·labes, les quals havien de repetir dues vegades sense cometre cap error. Dos dies més tard de dur a terme l'experiment, els participants només eren capaços de recordar un 20% de les síl·labes que havien memoritzat. Una setmana més tard, la xifra era del 3%.


Segons aquesta investigació, doncs, la corba de l'oblit és totalment inevitable si només memoritzem sense assimilar els conceptes. Per tant, el més important sempre a l'hora d'estudiar és entendre el que estem llegint.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: