Logotip de Adolescents.cat

4 coses sobre el sexe oral que no t'has de creure

per Redacció, el 4 de febrer de 2021 a les 13:26
Molta gent creu que el sexe oral és una pràctica segura en no existir risc d'embaràs. Però no és una pràctica cent per cent segura pel que fa a les malalties de transmissió sexual, ja que si bé el risc és més baix que amb altres pràctiques, continua havent-hi risc de contagi. La BBC desmunta en un article assessorat per experts mèdics cinc mites del sexe oral.

 


Versió sense playbuzz

1. La boca no contagia malalties de transmissió sexual
És una idea molt estesa, però falsa. A través del sexe oral sí que es poden contagiar malalties de transmissió sexual, com per exemple el virus del papil·loma humà (VPH), l'herpes genital o la gonorrea.

2. És millor no raspallar-se les dents abans del sexe oral
Hi ha qui pensa que no s'han de raspallar les dents per així evitar que es facin ferides a la boca i hi hagi menys risc de contagi de malalties de transmissió sexual. Però tampoc és així: és important mantenir sempre una bona salut bucal. El que sí és recomanable és evitar el sexe oral si hi ha ferides, sagnats o abrasions a la boca.

3. No és necessari utilitzar protecció en el sexe oral
Del tot fals. Si la parella no té certesa completa de l'absència de malalties de transmissió sexual, sempre s'haurien de prendre mesures de protecció, com el preservatiu en el cas que rebi el sexe oral l'home o un pegat de làtex si el rep la dona. Les mucoses són una porta d'entrada a les infeccions.

4. Si el penis ejacula fora no hi ha risc de contagi
Tot i que hi ha un risc menor que ejaculant a dins de la boca, també existeix cert risc, ja que el líquid preseminal també té capacitat de contagi. En aquest cas, el preservatiu des de l'inici és el millor mètode per evitar ensurts.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: