Logotip de Adolescents.cat

Sabies que 1 milió de catalans no podran votar a les eleccions del 14 de febrer?

per Redacció, el 4 de febrer de 2021 a les 10:30
Sabies que un milió de catalans no podrà votar a les eleccions del 14 de febrer? Així ho asseguren la plataforma Casa Nostra, Casa Vostra, Òmnium Cultural i el Sindicat popular de venedors ambulants Top Manta les quals han posat en marxa la campanya #1MiliódeVots per denunciar aquesta situació. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Top Manta (@topmanta_bcn)



I per què passa això? L'actual legislació espanyola no reconeix a dia d'avui el dret a vot de més d'un milió de persones residents a Catalunya. Les tres entitats alerten que es tracta d'una clara vulneració dels drets fonamentals i d'un incompliment de les directrius del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que recorda que el vot no és un privilegi i que, en una democràcia consolidada, no es pot discriminar. 


#1MilióDeVots


La campanya #1MilióDeVots demana a aquells ciutadans que no tinguin previst votar que es mobilitzin i cedeixin el vot a persones migrades que no el tenen reconegut. El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, assegura que "volem un país on votar, decidir el futur democràticament, deixi de ser un privilegi per ser un dret fonamental del conjunt de la ciutadania, hagi nascut on hagi nascut". 

Concretament a Catalunya, el 15% dels ciutadans que haurien de tenir reconegut el dret al sufragi actiu no el poden exercir perquè no disposen de la nacionalitat espanyola. La xifra ascendeix a 1.159.000 persones i té especial incidència a les comarques de Girona o de Lleida, on es calcula que dos de cada deu catalans no podran votar. En aquest sentit, la plataforma Casa Nostra, Casa Vostra recorda que, actualment, l'únic que impedeix votar als catalans sense nacionalitat és l'actual legislació espanyola, i reclamen voluntat política per reformar-la.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: