Logotip de Adolescents.cat

«És normal que em passi això després de fer-ho?»

per Redacció, el 2 de febrer de 2021 a les 12:34
A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat.

El text és el que ens ha enviat:


Usuària d'Adolescents.cat
Conseqüències primera vegada

Hola, gràcies per llegir-me. Us explico, fa poc que he perdut la virginitat (2 setmanes aprox) i ja ho he fet diverses vegades. El cas és que estic notant que durant els dies després de mantenir relacions, quan faig pipí em fa 'mal' o sento picor. A més, m'està baixant com una mica de fluxe marró (i encara no m'ha de venir la regla i no tinc sangrat entre períodes). Què podria ser? O m'he de preocupar o és normal per ser de les primeres vegades? Gràcies.

Resposta:
Hola,

La picor i el dolor en fer pipí no haurien de ser-hi... els motius poden ser diversos: que ho feu tan fort que hi hagi alguna ferida o la zona estigui irritada i que amb el contacte amb el pipí faci mal (mira't la vulva a veure si observes alguna vermellor o ferideta), també podria ser per una infecció d'orina (en aquest cas, si el dolor en fer pipí no desapareix, important anar al metge perquè pugui valorar-ho i iniciar el tractament oportú)... El sagnat que es produeix després de les relacions sexuals pot ser pel "trencament" de l'himen o per la mateixa força amb la qual feu la penetració. Potser estaria bé que anéssiu una miqueta més en compte per tal de gaudir i no fer-vos mal ;)

Una abraçada ben forta i moltes gràcies a tu per la confiança!

Mariona Busto
Psicologia - Sexualitat - Parella
@marionabusto

--
La Laura Centellas t'ha moderat el missatge amb el suport de Mariona Busto, psicòloga experta en sexualitat.


Aquí podreu trobar alguns consells per cuidar la vostra higiene íntima


Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: