Logotip de Adolescents.cat

5 consells per cuidar el teu cuir cabellut

per Redacció, el 26 de gener de 2021 a les 12:29
Per tenir uns cabells sans és essencial que tinguem cura del cuir cabellut, és a dir, de la pell del nostre cap. I és que es tracta d'una zona molt sensible i propensa a patir problemes com la descamació o la irritació. Per això és essencial anar amb compte a l'hora d'utilitzar certs productes o d'aplicar-hi calor. Us deixem amb alguns consells d'experts i expertes per cuidar el cuir cabellut. 

Evita l'excés de calor:

 

Si fas servir assecador, posa'l a una temperatura baixa, encara que triguis una mica més en eixugar-te els cabells. Intenta també no apropar-lo molt al cap i mantenir-lo a uns 10 cm de la teva melena, aproximadament.
blow dry hairdryer GIF by Bravo TV


Vigila amb les cues i les gorres:

  
Evita portar gorra durant molta estona i de manera freqüent, sobretot a l'hivern, perquè augmentes l'acumulació de greix i no deixes que el cuir cabellut respiri. Així mateix, si et fas cues, procura no estirar molt els cabells ni estrènyer molt la goma, ja que pots debilitar els cabells. 
getting ready let's go GIF by Great Big Story

Utilitza els xampús adequats:

  
Per cuidar el cuir cabellut és important que intentem utilitzar xampús naturals, sense silicones ni parabens, que poden irritar la nostra pell. Així mateix, si tenim descamació o picors, és aconsellable comprar-nos productes de farmàcia per tractar aquests problemes i si no passen, acudir a un expert/a. 
clean john cho GIF by Asian American and Pacific Islander Heritage Month

Renta els cabells de manera suau:

  
Quan t'ensabonis els cabells, no pressionis molt fort, ni vagis fent cercles. És millor moure les mans de manera horitzontal i d'un cantó a l'altre.
Mia Farrow Horror GIF by filmeditor

Cuida l'alimentació:

  
El que mengem també influeix en la salut de la nostra pell i cabells. Per això és important mantenir una dieta rica en fruites i verdures i evitar els aliments ultra processats i els fregits.
lunch salad GIF by Russ Gifs
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: