Logotip de Adolescents.cat

6 dades curioses sobre l'enamorament

per Redacció, el 30 de gener de 2021 a les 06:00

La intensitat de les emocions que experimentem durant l'enamorament afecten la nostra ment i cos. Per això, al llarg del temps, molts psicòlegs, sociòlegs i metges han intentat entendre la conducta de l'ésser humà quan s'enamora. Gràcies a diverses investigacions que s'han dut a terme, s'ha descobert que:

1.L'amor és com la droga


Quan estem enamorats ens sentim excitats, plens d'energia i la nostra percepció de la vida és magnífica. L'amor allibera dopamina, serotonina i noradrenalina. Per això, segons assenyala un estudi del Col·legi de Medicina Albert Einstein, quan l'amor es trenca es poden experimentar conductes depressives i obsessives, com passa amb el cas de l'addicció a la droga.

2.El Nadal provoca divorcis


Moltes investigacions indiquen que les ruptures de parella augmenten un 5% després de Nadal. Aquest fet és la conseqüència de la intensa convivència que les parelles es veuen obligades a tenir durant aquesta època. En aquestes situacions és quan les diferències de parella que estaven ocultes, surten a la llum.
Go To Bed Angry Upset GIF - GoToBedAngry Upset Fighting - Descubre &  Comparte GIFs

3.Els petits detalls són els que compten


Un estudi relacionat amb la psicologia de l'amor, en el que van participar 4000 residents del Regne Unit, va concloure que els actes d'amabilitat són els que més es valoren. És a dir, portar-li el cafè a la teva parella quan s'aixeca, estar receptiu/va quan arriba cansat/da de treballar o simplement recorda-li com de genial es veu al matí, es valora més que no pas gastar-se diners en un regal.

4.Veure pel·lícules d'amor pot ajudar a millorar les relacions


Un estudi dut a terme per Ronald Rogge afirma que l'índex de divorcis es redueix dràsticament quan les parelles miren pel·lícules d'amor i parlen sobre aquestes. Reflexionar sobre el comportament que es té en les relacions és important i les pel·lícules poden ajudar a fer-ho.

5.Les xarxes socials són una causa de divorci


Segons una enquesta de l'Acadèmia d'Advocats Matrimonials dels Estats Units, 4 de cada 5 advocats ha percebut un increment dels casos de divorci a causa de l'ús de les xarxes socials. Aquestes generen diferents problemes com la desconfiança i poden acabar provocant una ruptura sentimental.
Text Send Me GIF

6.Les relacions a distància poden funcionar


Al contrari del que molta gent creu, la distància fa que la flama es mantingui viva. A més, les parelles que estan lluny tendeixen a explicar-se coses més íntimes i tenen més idealitzada a l'altra persona. Com a resultat, els dos solen tenir nivells similars de satisfacció i estabilitat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: