Logotip de Adolescents.cat

La tècnica que et permet memoritzar informació en només 5 minuts

per Redacció, el 25 de gener de 2021 a les 09:38

El científic Michael Nielsen ha explicat a través del seu Twitter la tècnica d'estudi basada en l'ús de targetes didàctiques, un mètode que permet memoritzar informació en 5 minuts.

L'autor explica que va començar a memoritzar targetes flash fa un parell d'anys i que des d'aleshores ha pogut memoritzar 9.000 targetes didàctiques, revisant-les en períodes curts de temps com els viatges en metro, prenent un cafè o fent cua en un establiment. L'expert afirma que va invertir un total d'aproximadament 20 minuts al dia revisant les targetes i que els coneixements que va adquirir mai se li han oblidat.


Els 3 avantatges de l'ús de les targetes didàctiques són:

1.Repetició espaiada

 

La investigació ha demostrat que retenim millor la informació quan la repetim, però també quan tenim temps per descansar i reflexionar entre els temps d'estudi, ja que així el cervell té temps a absorbir-la.

2.Recuperació activa

 
Les millors targetes són les que contenen la pregunta a un costat i la resposta a l'altra. Així, al mirar la pregunta, fas un esforç mental per recordar la resposta abans de donar-li la volta i comprovar-la. A aquest esforç de recordar la resposta se li diu recuperació activa i és molt efectiva pel teu aprenentatge.

3.Metacognició

 
És la capacitat d'autoregulació dels processos d'aprenentatge, contribuint a recordar millor el que adquirim. De fet, quan utilitzem les targetes i comprovem les respostes, constantment ens preguntem si ens hem aproximat a la resposta correcta, si realment la sabíem...
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: